Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Espanya té clares les seves prioritats: Es posa en marxa el submarí militar que ha costat 4.000 milions d’euros

|

- Publicitat -

El gran èxit espanyol d’aquest 2021 no va ni molt menys relacionat amb la millora de la situació del país en plena pandèmia, sinó en consolidar una de les despeses més importants dels últims anys en un submarí de l’Armada. Es tracta del submarí S-81 Isaac Peral, de l’empresa Navantia, que s’inaugura aquest dijous de la mà de la casa reial espanyola i del Ministerio de Defensa presidit per Margarita Robles.

El que Espanya considera “el repte industrial i tecnològic més gran que s’ha afrontat mai per la indústria de defensa nacional”, s’ha convertit en un despropòsit monetari, ja que quan es va iniciar el programa, el pressupost era de 1.800 milions i la data d’entrega era el 2013, però una sèrie de problemes ha anat retardant aquesta arribada, apujant moltíssim el cost del submarí, i arribant fins als 3.935 milions el 2018. A més, la inauguració queda en pur ‘postureig’, ja que no es posarà en marxa fins a la setmana que ve, i es gastaran més esforços laborals per treure’l de la graderia on s’ha construït per la cerimònia.

Publicitat

Tot plegat, contrasta escandalosament amb la situació epidèmica que viu el món sencer, i esgarrifa veure com els pressupostos de l’estat aprovats durant la pandèmia, els quals atribueixen 7.300 milions d’euros en Sanitat, contrasten amb la gran despesa per la construcció d’aquest submarí, el qual supera la meitat d’aquest pressupost.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut