Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Espanya subvenciona el material dels antidisturbis violents al Perú i a Togo que vulneren els drets humans

Diverses entitats de drets humans han denunciat els episodis brutalment violents en països que han obtingut material espanyol

Redacció 16/06/2021

El Gobierno és el còmplice amagat de les situacions tenses que es viuen en alguns països com el Perú o Togo, ja que l’executiu va autoritzar el 2020 la venda de material antidisturbis per més de 10 milions d’euros, que ha servit per vestir els cossos policials d’aquests països que s’han mostrat com a clars exemples de brutalitat policial assenyalada per diverses entitats dels drets humans.

El diari Público ha desglossat aquestes despeses que consten a l’informe de la Secretaria d’Estat de comerç sobre les exportacions d’armament registrades el 2020. El Gobierno en va concedir 19 de “material policial i de seguretat” a un total de 12 països per més d’onze milions d’euros. Però segons l’informe, més de deu milions van anar destinats a les forces armades del Perú.

Per tant, Espanya ha participat en l’escarni per part de la policia peruana durant l’última legislatura, que ha tingut fins a quatre presidents, i de la qual se’n desprèn una brutal repressió policial amb joves morts i 200 ferits, fets que ha denunciat Amnistia Internacional.