Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Espanya se salta la llei d’exportació d’armes venent morters a l’Aràbia Saudita en ple conflicte amb el Iemen

|

- Publicitat -

La guàrdia de la frontera de l’Aràbia Saudita està utilitzant morters de fabricació espanyola en zones de combat a la frontera amb el Iemen, segons una investigació d’elDiario.es i Greenpeace. Espanya va exportar aquestes armes el 2018 il·legalment, ja que la normativa prohibia fer arribar armes susceptibles de ser utilitzades per una guerra. És el cas de la guerra entre l’Aràbia i el Iemen, que ja fa més de tres anys que dura.

La investigació mencionada ha evidenciat que es van exportar aquestes armes després que esclatés el conflicte entre el govern del Iemen i una coalició de l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs. Segons expliquen aquestes fonts i diverses organitzacions internacionals, s’han violat els drets humans per part de les dues bandes, i Espanya ha contribuït al fet que així fos.

Publicitat

De fet, el 2016 ja es van veure llença-granades i blindats de marca espanyola, però s’havien exportat abans de l’inici del conflicte, i per tant, no saltaven la legislació sobre exportació d’armes, que tant a Espanya com a Europa prohibeix expressament enviar material bèl·lic quan existeixin “indicis racionals” que poden ser usats per “pertorbar la pau” o “exacerbar tensions o conflictes latents”.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones
Publicitat

Opinió

Minut a Minut