Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Espanya no va fer cas de les recomanacions de l’OMS i la UE per comprar reserves de material sanitari

Abans de la crisi, Salvador Illa va assegurar que “Espanya té prou subministrament d’equips personals d’emergència”

Redacció
Redacció 02/04/2020
Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa per informar sobre el coronavirus, el 5 de març del 2020 (horitzontal)

L’organització Mundial de la Salut (OMS) i de la UE van recomanar a Espanya comprar material sanitari de sobres durant les primeres fases d’expansió del coronavirus. El Gobierno de Sánchez va ignorar aquestes indicacions i ara s’han trobat amb un pam de nas i comprant material sanitari a correcuita perquè els hospitals no donen abast, tot per culpa de “no veure necessàries” aquestes compres preventives.

El passat onze de febrer, l’OMS també va brindar una oportunitat al ministeri de Sanitat per fer una gran compra d’equipament (mascaretes, guants, ulleres protectores, respiradors, bates…) que els permetés afrontar un possible contagi massiu que, malauradament, va acabar sent real a principis de març.

Per acabar-ho d’adobar, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar que “Espanya té suficient subministrament d’equips personals d’emergència en aquest moment”, desmarcant-se, de nou, de les recomanacions de l’OMS, i alhora menystenint la greu situació.