Divendres, 18 de setembre de 2020 - Edició 785
La República

Espanya no n’aprèn: La fugida de Juan Carlos I hauria reforçat la confiança dels espanyols en l’actual Casa Real

Una enquesta d’El Español assegura que gairebé un 55% dels espanyols seguiria partidari de la monarquia després de la maniobra de Felipe VI i el Gobierno per desvincular-se del rei emèrit

Avatar
Agències 06/08/2020

Sembla que la jugada de la monarquia i el Gobierno per blanquejar Felipe VI els ha sortit bé, i la fugida de Juan Carlos I, juntament amb el fals compromís de Felipe VI i Pedro Sánchez per preservar les institucions netes de corrupció, han convençut a més de la meitat dels espanyols per seguir apostant per viure en una monarquia.

Segons una enquesta publicada per El Español, el 54,9% dels ciutadans espanyols serien partidaris d’una monarquia, mentre que el 40,8% dona suport a la creació d’una república. Una diferència força gran pel que fa a percentatges, i tenint en compte que el mateix mitjà havia publicat la mateixa enquesta fa uns mesos, on els números estaven molt més igualats, i la república s’imposava a la monarquia.

Sense cap mena de dubte, la maniobra de Felipe VI per separar-se de son pare, amb l’ajuda del Gobierno, ha servit per enredar una majoria d’espanyols que ara valora més positivament la Casa Reial.

 

Relacionats