Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Espanya no ha retirat mai les condecoracions que Juan Carlos I ha entregat a nombrosos dictadors

|

- Publicitat -

Cap Gobierno d’Espanya en tota la seva història s’ha preocupat mai de retirar medalles i condecoracions que el rei emèrit Juan Carlos I ha entregat a diferents dictadors sanguinaris en tota la seva etapa com a cap de l’estat espanyol.

Es tracta de Jorge Rafael Videla i Gregorio Álvarez a l’Argentina i l’Uruguai o l’actual dictador de Guinea, Teodoro Obiang, els quals van cometre crims tan greus com tortures, fer desaparèixer gent o manar tirar a persones innocents i vives al mar. A tots ells, Juan Carlos I els va condecorar amb una de les distincions més altes que ofereix Espanya, i ningú s’ha encarregat ni tan sols de denunciar-ho, fins ara.

Publicitat

Segons informa el diari Público, el Moviment per l’alliberament de Guinea Equatorial Tercera República, ha presentat una iniciativa a l’actual presidenta del Congreso, Meritxell Batet, i als grups parlamentaris, que reclama que anul·li formalment la concessió del “Collar de la Orden de Isabel la Católica“, al ja mencionat dictador, Teodoro Obiang, l’any 1979, quatre mesos després que realitzés un cop d’Estat al país.

El Moviment ha qualificat de “vergonyós per la democràcia espanyola” que el que actualment és el dictador que més anys ha durat al món segueixi en possessió d’aquesta medalla.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut