Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Espanya líder en atur durant l’agost

Qui deia que Espanya no podia ser líder, s’equivocava. Aquest agost ha encadenat tres mesos fatídics al capdavant i ja és el país de la Unió Europea amb més aturats

Agències 30/09/2021

Espanya es manté a l’agost com a estat de la Unió Europea amb més aturats. Segons dades de l’Eurostat, la taxa de desocupació a l’Estat és del 14%, una xifra que fa que Espanya encadeni tres mesos liderant la desocupació al bloc comunitari després que al juny superés Grècia com a país amb més desocupats. Així, l’Estat se situa més de set punts per sobre de la taxa de desocupació a la Unió Europea, que se situa en el 6,8% a l’agost, una dècima menys que al juliol. Pel que fa a l’eurozona, la taxa d’atur es troba en el 7,5% a l’agost, també una dècima menys respecte al mes anterior. Pel que fa a l’atur juvenil, Espanya també és l’estat amb més desocupats amb una taxa del 33% a l’agost, gairebé dos punts menys que al juliol.

La taxa de desocupació entre els joves a la Unió Europea es troba en el 16,2% a l’agost, dues dècimes menys respecte al mes anterior, i en el 16,4% a l’eurozona, tres dècimes menys que al juliol.