Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Espanya irreformable: Funcionaris espanyols vulneren les regles de la UE fent circular una carta contra l’amnistia

Els funcionaris de la dreta espanyola a la UE demostren una vegada més la seva ineptitud intentant forçar els comissaris a actuar contra l'amnistia

|

- Publicitat -

Els representants de la dreta espanyola continuen fent el ridícul a la Unió Europea, demostrant una vegada més que no entenen el concepte de la democràcia de la mateixa manera que l’ens. Diversos funcionaris espanyols de la UE han vulnerat el principi d’imparcialitat exigit per a treballar a Brussel·les en fer circular una carta on recullen signatures per a pressionar els comissaris i que actuïn contra la llei d’amnistia que el PSOE va registrar el dilluns, després d’haver-la negociat amb ERC i Junts per separat.

Els cinc primers funcionaris que han signat la carta exposen en el correu electrònic on l’han adjuntada diuen que volen aconseguir “el màxim nombre de signatures possible”, per així enviar la carta al comissari  de Justícia, Didier Reynders, i a la comissària de Valors i Transparència, Vera Jourovà i que se sentin pressionats per a actuar contra l’amnistia, malgrat que els comissaris ja tenen el text de la futura norma i encara l’estan estudiant.

Publicitat

Els que signen la carta, suposadament, adopten el compromís de mantenir-ne el contingut ocult. No obstant això, el diari VilaWeb ha tingut accés a la missiva. La carta té un alt contingut polític; en l’escrit, els funcionaris espanyols situen el referèndum del 2017 com un “cop d’estat”, i qualifiquen de “casta situada al marge de la llei” els beneficiaris de l’amnistia. També asseguren que “alguns dels possibles beneficiaris de la proposició de llei d’amnistia estan encausats per delictes de terrorisme, especialment greu i de l’àmbit europeu”, tot i que cap d’ells ha estat acusat formalment de terrorisme.

La missiva també inclou dures crítiques contra l’ara president espanyol Pedro Sánchez. Per exemple, els funcionaris espanyols denuncien que “Sánchez ha acceptat el xantatge dels separatistes catalans per a exonerar-los de tota responsabilitat penal pels delictes comesos aquests últims deu anys […]. Sense el més mínim respecte per la separació de poders, ni pel poder judicial i les seves impecables sentències pel cop d’estat del 2017″.

Et pot interessar  L'Associació de Fiscals retreu a la Fiscalia General de l'Estat que els ocultés la petició d'un informe sobre l'amnistia

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut