Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Espanya fa mans i mànigues per castellanitzar Andorra

Llach, Alay i Cardús carreguen contra l’acord d’Àngel Ros: “Sempre al servei del país, però del país de l’amo”

Redacció 19/06/2022
Pla mig de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant el Ple de la Paeria de Lleida del 29 de juny del 2018. (Horitzontal) Data de publicació: divendres 29 de juny del 2018, 18:16 Autor: Salvador Miret

El govern d’Andorra ha signat un conveni amb l’Estat espanyol per promoure el castellà al Principat, segons informa Racó Català. L’exalcalde socialista de Lleida i actual ambaixador espanyol, Àngel Ros, ha subscrit aquest acord per facilitar l’accés a les proves dels diplomes de castellà entre els alumnes dels diferents sistemes d’educació andorrà.

L’Instituto Cervantes, l’ens espanyol que gestiona les titulacions en llengua castellana a l’estranger, se’n surt amb la seva. A partir d’ara, el ministeri d’Educació andorrà informarà dels “avantatges” que té obtenir el títol de castellà i incentivarà l’idioma.

Les reaccions a la xarxa no s’han fet esperar. El cantautor Lluís Llach ha fet un crit d’alerta: “Andorrans, aneu amb compte que sempre comencen així”. Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president Carles Puigdemont, ha carregat contra Ros. “Un altre esclau a sou d’Espanya”, ha reblat en una piulada. En aquesta línia, el sociòleg Salvador Cardús ha criticat que el PSC sempre estigui “al servei del país, però del país de l’amo”.