Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Espanya, davant la justícia europea de nou per no revisar els plans de gestió de l’aigua

La Comissió Europea va avisar dels incompliments reiterades vegades a l'Estat espanyol, però no va rebre una resposta satisfactòria de les autoritats espanyoles

|

- Publicitat -

La Comissió Europea portarà, una vegada més, l’Estat espanyol davant la justícia europea, aquesta vegada per no revisar els seus plans hidrològics de conca i plans de gestió de risc d’inundació. Aquesta decisió suposa el final del procés d’infracció obert a l’Estat el febrer del 2023 per incomplir les normes europees pel que fa a la revisió dels plans hidrològics i per no rebre una resposta satisfactòria de les autoritats espanyoles després de diversos avisos.

Les normes comunitàries obliguen els estats a revisar, actualitzar i notificar aquests plans cada sis anys. Concretament, Brussel·les ha detectat un retard pel que fa a la revisió, l’adopció i la notificació dels tercers plans hidrològics de conca i dels segons plans de gestió del risc d’inundació. A banda d’Espanya, la Comissió Europea també ha decidit portar Bulgària, Irlanda, Malta, Portugal i Eslovàquia davant la justícia europea per la mateixa qüestió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut