Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Espanya busca enemics allà on fica el nas: Nicaragua avisa de la “intromissió” del Gobierno en assumptes interns de Managua

|

- Publicitat -

El Gobierno de Nicaragua ha ratificat aquest dimecres les seves crítiques a l’executiu espanyol i ha qualificat de “fal·laç i rabiosa” la seva resposta després que aquest hagi fet una crida a consultes a la seva ambaixadora a Managua, María del Mar Fernández-Palacios, i hagi rebutjat les acusacions recollides en un dur comunicat emès pel règim de Daniel Ortega aquest dimarts.

Hores després que el Ministerio de Asuntos Exteriores del Gobierno espanyol anunciés la crida a consultes a Fernández-Palacios, la cartera d’Exteriors de Nicaragua ha publicat un nou missatge per les autoritats espanyoles en el qual ha subratllat que “ratifica tot el que va afirmar” en la seva primera nota, on denunciava “la contínua intromissió” d’Espanya en assumptes interns de Managua i va aludir al “terrorisme d’estat” dels GAL al país europeu. “En aquella comunicació només s’han dit veritats, i això és precisament el que irrita a l’honorable Reino de España“, ha apuntat el Ministeri d’Exteriors de Nicaragua.

Publicitat

Tanmateix, ha reconegut que si bé “no correspon” al país centreamericà “analitzar la profunda crisi política, democràtica, econòmica i social que viu aquesta per res perfecta Espanya”, “ratifica i amplia” les acusacions davant la “reiterada intromissió” en assumptes nicaragüencs i les “inaudites pretensions colonials a 200 anys de la independència”. A banda, també han exigit al Gobierno que “compleixi amb els seus propis compromisos internacionals, sobretot al voltant de crims no reconeguts i investigats, i encara sense justícia per moltes víctimes”.

Així de contundent ha estat el Ministeri d’Exteriors de Nicaragua, que en un primer missatge també va denunciar la ingerència per part d’Espanya i va recórrer a temes delicats com els GAL o Catalunya per criticar el Gobierno.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut