Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Espanya, a la cua de països que pitjor han respost l’emergència del coronavirus

|

- Publicitat -

La capacitat de resposta dels governs de tot el món és una peça clau en tot el panorama de gestió del coronavirus. Ara, s’ha sabut gràcies a un estudi independent, que Espanya ha estat el pitjor país del món en respondre l’emergència de la Covid-19. Un estudi realitzat a Austràlia, en concret, a l’Institute of Certified MAnagement Accountants, tenia l’objectiu d’avaluar les respostes dels diferents executius dels països més afectats, per així desenvolupar un índex de Resposta Global a Malalties Infeccioses.

També s’analitzava el grau de preparació del sistema sanitari de cada país, i dels 32 països que componen el rànquing, Espanya n’és el darrer, amb els pitjors números, i no gaire lluny d’Itàlia.

Publicitat

Val a dir que en aquest estudi s’ha tingut en compte el nivell de transparència de cada país, i es va utilitzar l’Índex de Percepció de la Corrupció 2019 per saber-ho, i així la informació que proporcionen sobre la Covid-19 seria més fiable. L’estudi adverteix que alguns dels països més ben ubicats és a conseqüència que el virus encara no hi ha tingut gaire incidència, i també informen que aquest algoritme s’anirà actualitzant a mesura que els arribin noves dades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut