Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Espadaler insta Units per Avançar a posar tots els esforços en les municipals i l’espai del “catalanisme integrador”

Helena Isábal es fa càrrec de la presidència d’Units per Avançar, Albert Batlle de la vicepresidència

Agències 10/07/2021
El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, parlant durant la clausura de la convenció nacional del partit, el 10-7-21

El reelegit secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha tancat la Convenció Nacional de la formació recordant que d’aquí dos anys hi haurà eleccions municipals i per tant la formació ha d’estar preparada i posar totes les peces al servei d’aquells comicis per tal de “créixer, implantar-se, proposar”. “Hem de baixar a la realitat per transformar-ho en propostes concretes”, ha dit, remarcant que han de dirigir-se a l’espai que ha anomenat “catalanisme integrador”.

Espadaler ha destacat que un dels mandats de la ponència és “conrear aquest espai, amb una oferta electoral que representi aquest catalanisme integrador, el que entén qui pensa diferent i que treballa per un país on tothom se senti còmode. Recollim, doncs, aquest testimoni i posem la proa en les eleccions municipals amb la mirada, òbviament en les eleccions al Parlament de Catalunya que podrien ser d’aquí a dos anys, per la condició d’una moció de confiança que la CUP ha posat al Govern de la Generalitat de Catalunya”.

La nova direcció d’Units per Avançar, aprovada pel 83,56% dels vots, està integrada per vint persones i és paritària. Helena Isábal n’és la presidenta, Albert Batlle, el vicepresident, i Ramon Espadaler, el secretari general. També la integren Xavier Güell, secretari d’Organització en substitució de Salvador Ferran, ara president de la Comissió de Garanties. També en formen part, entre altres, Maite Català, Antoni Durán-Sindreu, Joaquim Llimona i Jaume Guardans. Hi ha un pes important de persones procedents de l’àmbit municipal. A més d’Albert Batlle, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, s’hi afegeixen Cèlia Martínez i Isabel Pallejà, conselleres dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de l’Eixample de Barcelona, respectivament, Elena Vidal, regidora a Vielha, i Estefania Serrano, regidora a La Pobla de Mafumet (Tarragonès). D’altra banda, la Convenció Nacional ha elegit Joan Caballol, exdiputat del Parlament de Catalunya, com a nou president del Consell Nacional.

La ponència política, aprovada amb 90,14% dels vots, defineix el programa polític des de la catalanitat, l’humanisme cristià, el pacte per Catalunya, l’economia social de mercat, l’europeisme i el compromís amb la governabilitat de Catalunya i d’Espanya. El rendiment de comptes presentat per Oriol Molins, president d’Units des de 2017 i que ha demanat fer un parèntesi en la seva activitat per motius professionals, ha estat aprovat per aclamació.

Salutacions dels agents socials i de representants de partits polítics
La Convenció Nacional ha disposat de la salutació en vídeo d’un ampli ventall dels agents socials i dels partits polítics. Pel que fa als agents socials: Josep Sánchez Llibre, president de Foment, Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, Antoni Cañete, president de PIMEC, Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, i Maria Recuero, secretària general d’USOC. Pel que fa a l’àmbit polític, hi ha hagut salutacions del Miquel Iceta, primer secretari del PSC i ministre del govern d’Espanya, Andoni Ortuzar, president del PNB, Salvador Illa, president del grup parlamentari PSC-Units, David Bonvehí, president del PDeCAT, Marta Pascal, presidenta del PNC, Astrid Barrio, presidenta de Lliga Democràtica, Antoni Fernández Teixidó, president de Lliures, i Mario Romeo, president de la plataforma Portes Obertes del Catalanisme.