Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Escuela de Todos torna a expressar la seva catalanofòbia després que s’hagi elevat la llei d’usos lingüístics al TC

|

- Publicitat -

L’agrupació Escuela de Todos ha sol·licitat al Govern que “rectifiqui” i apliqui el “model de conjunció lingüística” el pròxim curs després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi elevat al Tribunal Constitucional la llei i el decret llei d’usos lingüístics que permetia esquivar la sentència del 25% de castellà. “Seria una evidència més de les intencions il·lícites de la Generalitat aplicar una normativa oberta i clarament discriminatòria, d’acord amb la posició del TSJC”, considera l’entitat. Alhora, la plataforma opina que la “gravetat de la situació” exigeix que el govern d’Espanya “no avali normatives que vulneren drets fonamentals” i que actuï “de manera immediata” per impugnar la llei.

Publicitat

Escuela de Todos també anuncia que compareixerà davant del TC per defensar la “inconstitucionalitat” de la llei i del decret llei, però mentrestant demana a l’àrbitre de la Carta Magna que “suspengui” la norma “per evitar mals majors i irreversibles” a l’alumnat català i “fer possible” que tinguin garantit el curs vinent l’ensenyament bilingüe.

Alhora, la plataforma sol·licitarà al TC que tramiti la qüestió de constitucionalitat elevada pel TSJC “amb la màxima urgència” per evitar que els alumnes catalans “pateixin les conseqüències de la política descabellada, identitària, il·legítima i perversa” de les forces polítiques “que han participat en la deslegitimació del Tribunal”.

Finalment, l’entitat fa una crida a la ciutadania perquè participi en les “campanyes de conscienciació social” a favor de l’ensenyament “en castellà i en català” i en la mobilització que convoca el 18 de setembre a Barcelona.

Et pot interessar  El Parlament lluita al Constitucional contra la invasió de competències de la llei estatal d'habitatge
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió