Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Escola Valenciana reclama a Ximo Puig que garanteixi els drets dels catalanoparlants

|

- Publicitat -

La plataforma Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua pressiona el president de la Generalitat valenciana Ximo Puig, perquè impulsi “un gran pacte lingüístic” que garanteixi d’una vegada els drets de valencianoparlants i el futur de la llengua.

Segons explica dBalears, reclamen un acord que representi “tota la societat civil, tota la política, els sindicats i les associacions de tots els territoris que compartim llengua”. L’entitat també ha instat la Generalitat valenciana a incorporar-se a l’Institut Ramon Llull i que trobi mesures per fomentar l’ús de la llengua als mitjans de comunicació. Concretament, ha insistit en la necessitat que À Punt disposi d’un pressupost correcte que permeti ser un Servei públic promotor del valencià i impulsar el sector audiovisual valencià, ja que dubten de l’eficàcia de la nova llei estatal de l’audiovisual.

Publicitat

Durant la reunió amb Puig, han lliurat l’Informe de Denúncies dels drets lingüístics al País Valencià 2021, elaborat per Escola Valenciana i altres entitats cíviques i Sindicats en defensa de la llengua, que mostra un greu increment de les vulneracions lingüístiques al País Valencià.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut