Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Escòcia va per feina i aprova un projecte de llei on proposa la pregunta que es formularà al referèndum d’independència

Pel que fa al moment de la celebració del referèndum, remarquen que serà “un cop acabada la crisi provocada per la covid-19”

Redacció
Redacció 22/03/2021
Nicola Sturgeon, primera ministra d'Escòcia / Scottish Government

Mentre Catalunya gasta tots els dies per negociar un govern independentista que hauria d’haver estat evident des del primer moment que es va superar el 50% dels suports a les eleccions, Escòcia segueix el seu camí per culminar amb la seva independència del Regne Unit. Segons ha avançat el diari basc Naiz, el govern escocès ja ha publicat un projecte de llei on es declara la nova pregunta i el possible moment de celebració del referèndum un cop passin les eleccions al Parlament escocès del 6 de maig.

“Escòcia hauria de ser un país independent?” serà la pregunta a votar per part de la ciutadania escocesa, amb la possibilitat de respondre “sí” i “no”, fet que confirma que la qüestió és exactament la mateixa que la del referèndum del 2014. Pel que fa al moment de la celebració del referèndum, per ara es limiten a afirmar que es durà a terme “un cop acabada la crisi provocada pel coronavirus”, i que “serà el mateix Parlament escocès” qui decideixi el moment adequat.