Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ESCÀNDOL | La filla de l’excomissari general d’Informació de la Policia Nacional treballava per als serveis secrets del Marroc

|

- Publicitat -

Un nou escàndol esquitxa l’Estat espanyol. El mitjà ‘El Confidencial‘ ha revelat que Bárbara Barón, la filla del comissari general d’Informació de la Policia Nacional, Enrique Barón, treballava pels serveis secrets del Marroc, mentre el seu pare encara ostentava el càrrec de comissari general, el qual va tenir entre els anys 2012 i 2017, quan va ser cessat. Segons la investigació, la filla de Barón, que és periodista, va ser contractada per un agent de la intel·ligència marroquina, Ahmed Charai, amb l’objectiu l’ajudés a defensar els interessos del Marroc a Espanya.

La contractació de Barón per part de Charai la confirma el que aleshores era el número 2 d’Interior, Francisco Martínez, en una conversa de WhatsApp (recollida al sumari del cas ‘Kitchen’) amb l’aleshores comissari Enrique García Castaño. Es tracta, però, d’uns fets que “molts més coneixien”, davant els quals “ningú va fer res”, segons apunta un dels investigadors, el periodista José Antonio Bautista.

Publicitat

Durant anys, Barón, sota les ordres de Charai, ha estat colant propaganda a favor del Marroc als mitjans espanyols. L’agent dels serveis secrets marroquins, de fet, es presenta com un “relacions públiques” i està acusat de “comprar les voluntats de periodistes, polítics, mitjans de comunicació i altres espais d’influència” per tal que defensin públicament els interessos del Marroc davant afers com la independència del Sàhara Occidental.

Això ha quedat constatat, per exemple, amb la filtració que va fer Barón (motivada per Charai) de la visita que l’actual directora del CNI, Esperanza Casteleirom va fer al seu homòleg Abdellatif Hammouchi el passat mes de desembre, i que suposadament havia de ser secreta. També s’ha fet palès en la publicació de nombrosos articles als mitjans espanyols (com ara a La Razón) que desacrediten el Front Polisario, el moviment polític i militar que lluita a favor de l’alliberament del Sàhara Occidental. El juny del 2022, el mateix periodista publicava a El País la confirmació d’una ofensiva “judicial i mediàtica” que pretenia assetjar el líder del Front, Brahim Gali, i “crear un estat d’opinió en la premsa espanyola afí als interessos” del Marroc.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut