Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Escandalosa manipulació dels mitjans unionistes sobre l’acte de Perpinyà i Puigdemont

Des de relacionar estelades amb el coronavirus fins a dir que el col·lapse a la frontera és culpa deL president Puigdemont

Redacció 29/02/2020
Carles Puigdemont, en una imatge de l'acte del Consell per la República a Perpinyà ara fa un any.

La mediocritat periodística dels mitjans unionistes no té límit quan es tracta d’escriure sobre els èxits de l’independentisme. Després de reunir al voltant de 200.000 independentistes a l’acte organitzat pel Consell de la República a Perpinyà, alguns mitjans clarament contraris al procés s’ho han manegat per tergiversar la informació i publicar titulars que queden molt lluny del que ha passat durant la jornada d’aquest dissabte 29 de febrer.

Un dels casos més sonats bé per part de El Mundo, que culpa Puigdemont de l’embut de trànsit que hi ha hagut a la Jonquera, quan molts vehicles destinats a Perpinyà han hagut de fer cua per ser registrats per la policia espanyola que, a més, anava armada, amb la intenció de fer por i d’aconseguir que molts assistents a l’acte no hi arribessin.

El Periódico ha deixat anar la seva imaginació com mai, i hi ha posat el títol “Estelades i coronavirus en el centro del mundo“, fent que el lector es pensi que hi ha hagut risc de contagi durant l’acte.

Per la seva banda, La Razón s’ha dedicat a explicar als seus lectors, “per què Puigdemont no podia ser detingut a Europa”.

Els usuaris independentistes de la xarxa han fet mofa d’aquests titulars, denunciant el nivell de manipulació que pot arribar a tenir la premsa espanyola.