Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Esbroncada internacional a Espanya per mantenir el delicte d’injúries a la Corona

|

- Publicitat -

Amnistia Internacional ha demanat a l’Estat espanyol que “harmonitzi la seva legislació amb les normes internacionals de drets humans” i suprimeixi del codi penal els delictes d’enaltiment al terrorisme i injúries a la Corona, que “restringeixen indegudament la llibertat d’expressió”.

Publicitat

L’organització considera “una gran notícia per a la llibertat d’expressió” la sentència belga que rebutja l’extradició de Valtònyc a Espanya. Segons Amnistia, Espanya hauria d’haver retirat l’euroordre contra el raper. “Encara que hi hagi qui consideri que les seves cançons són escandaloses, la sentència condemnatòria dictada a Espanya contra Valtònyc constitueix una restricció desproporcionada al seu dret a la llibertat d’expressió”, afegeix Amnistia.

Amnistia recorda que la justícia belga ja va denegar el 2018 l’extradició de Valtònyc en considerar que la seva legislació penal no contenia disposicions que poguessin considerar delicte la seva actuació. A més, el mes d’octubre, el Tribunal Constitucional de Bèlgica va tombar la llei del segle XIX que tipificava com a delicte les injúries al rei.

Et pot interessar  La fiscalia manté la persecució a Valtònyc acusant-lo d'atemptat i de possible delicte d'amenaces agreujades
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió