Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Esbroncada del Consell d’Europa a Espanya per no reconèixer l’antigitanisme com a racisme

|

- Publicitat -

El Consell d’Europa insta Espanya a incloure l’antigitanisme com a agreujant al Codi Penal i a ampliar la legislació contra la discriminació dels gitanos. Aquestes són dues de les recomanacions que fa l’organisme a l’Estat per millorar la protecció d’aquest col·lectiu en l’anàlisi que fa del compliment de la Convenció de Protecció de les Minories. En l’informe, el Consell d’Europa critica que Espanya no reconegui encara l’antigitanisme “com una forma específica de racisme en el sistema judicial” i que no sigui considerat un agreujant al Codi Penal. A més, l’organisme insta a retirar dels diccionaris els termes despectius sobre els gitanos per acabar amb els estereotips i a augmentar la representació del col·lectiu en els serveis públics.

L’informe conclou que l’Estat ha estat “actiu en la promoció de la igualtat dels gitanos” i que s’han fet “grans progressos”, però critica que el sistema de protecció s’hagi basat en combatre la pobresa i l’exclusió social i no tant en “les polítiques d’empoderament”. “La participació dels gitanos en afers polítics i públics continua sent limitada”, diu l’informe.

Publicitat

D’altra banda, el Consell d’Europa reclama uns “objectius més clars” i més finançament per abordar qüestions que afecten especialment aquest col·lectiu, com per exemple l’abandonament escolar, l’atur o el reallotjament de famílies que viuen en suburbis.

Et pot interessar  Toc d'atenció del Consell d'Europa a Espanya pels "salaris injustos" dels joves i becaris
Publicitat

Opinió

Minut a Minut