Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Esbroncada de l’entorn de Junts a Aragonès per condemnar amb “equidistància” el conflicte entre Israel i Palestina

L'exconsellera Victòria Alsina carrega contra el cap de l'executiu acusant-lo de ser "equidistant" en la condemna del conflicte entre Israel i Palestina

|

- Publicitat -

L’exconsellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, així com altres membres destacats de Junts, com ara Francesc de Dalmases, esbronquen el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per la manera com ha abordat els atacs perpetrats a la franja de Gaza i a Israel per part de l’exèrcit israelià i el grup islamista radical de Hamàs.

Els dos membres de Junts critiquen que Pere Aragonès, lluny de posicionar-se a favor d’Israel i condemnar únicament els atacs de Hamàs, ha mantingut una postura equidistant, condemnant la violència a tots dos bàndols. Aragonès, si bé és cert que no va posicionar-se sobre els fets fins hores després que haguessin tingut lloc, va condemnar-los a través de Twitter compartint un comunicat de l’actual consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret.

Publicitat

“El Govern condemna els atacs d’avui contra la població civil a Israel i lamenta profundament les víctimes que han provocat” va escriure la consellera Serret el passat dissabte, 7 d’octubre, quan va esclatar l’atac de Hamàs contra Israel. La consellera va afegir que l’executiu català feia una “crida a acabar amb l’escalada de violència que està tenint efectes devastadors, sobretot entre la població civil palestina i israeliana”. “Estem al costat dels pobles d’Israel i Palestina, de totes les víctimes d’aquest conflicte, i apel·lem a redoblar els esforços per garantir la pau i la convivència amb ple respecte als drets humans” va concloure Serret en el comunicat.


Alsina, també a través de Twitter, ha criticat que “mentre tots els governs democràtics condemnen el brutal atac terrorista de Hamàs sobre la població civil d’Israel, el president Pere Aragonès s’ha limitat a repiular un comunicat tardà i equidistant de Meritxell Serret”. “Prou complexes. No en el meu nom ni en el del nostre país” rebla l’exconsellera.

A la seva crítica se li ha unit la del diputat Francesc de Dalmases, que ha titllat de ser “inacceptable” que “en una de les pitjors crisis del Pròxim Orient el president de Catalunya no tingui opinió i s’amagui rere un no posicionament de la consellera d’exteriors”.

 

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut