Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Es revela el presumpte cobrament de comissions del PSOE andalús a empreses subvencionades per una gravació

El partit hauria cobrat fins a un 33% en comissions que s’entregaven “en barres de cafeteries”

Redacció
Redacció 24/02/2020
Susana Díaz, presidenta de la Junta d'Andalusia durant el cas dels ERO, amb Pedro Sánchez

L’expresident de la Junta, Manuel Chaves, ha anat al senat per la comissió d’investigació sobre el finançament dels partits i ha escoltat com es detallaven els gairebé 680 milions d’euros que el PSOE havia defraudat als ERE a través d’un sistema dissenyat “opac” i “arbitrari” com descriu la seva acusació anticorrupció.

Tot i això, Chaves només s’enfronta a una inhabilitació de 10 anys, i s’ha negat a respondre les preguntes del senador que va posar una gravació on dos empresaris detallaven les comissions del 33% que cobrava la Junta per poder rebre les subvencions. Segons el diari DigitalSevilla, Chaves ha escoltat com li han detallat el presumpte finançament del PSOE, a través de subvencions per cursos de formació que donava la Junta utilitzant per justificar aquestes ajudes els lloguers de les seus conjuntes o no que tenia el partit juntament amb el sindicat UGT d’Andalusia.

Segons el senat popular la Junta donava a empreses afins subvencions per a després cobrar-los-hi unes comissions que s’entreguen “en barres de cafeteries”. Aquest sistema, juntament amb el de la formació ha fet mal els andalusos, ja que les ajudes no anaven a les persones que els necessitaven, sinó a aquells que pagaven al PSOE, o ajudaven al seu finançament mitjançant el “caos” de les seus del partit.