Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Es reprèn la investigació d’una causa contra Hazte Oír i l’autobús que comparava les dones amb el nazisme

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona ha revocat l’arxivament d’una causa contra l’associació Hazte Oír i ha ordenat la inhibició en favor d’un jutjat de Madrid. Estima un recurs presentat per la fiscalia després que un jutge de Barcelona arxivés el cas de l’autobús contra el feminisme que va circular per Barcelona el 4 de març. El ministeri fiscal sostenia que un cop que jutge va denegar la mesura cautelar d’aturar el vehicle, és un jutjat de Madrid qui ha d’abordar el cas, ja que és on té el domicili social l’associació Hazte Oír, i on es va “dissenyar, planificar i orquestrar la campanya denunciada, realitzant actes d’execució posteriorment per diverses ciutats espanyoles”. En aquest autobús s’identificaven les dones i les feministes amb el nazisme.

En el seu escrit, la fiscalia constata que aquest autobús va suposar un “greu insult i una humiliació per a les dones”, així com una “propaganda innecessària que ataca la dignitat, els drets i les llibertats” de les dones, “creant un clima que normalitza la discriminació contra elles i les insulta en vincular-les amb el nazisme”.

Publicitat

L’Audiència de Barcelona accepta els arguments de la fiscalia i defensa la “unitat natural d’acció”, ja que “la realització reiterada de la conducta obeiria a un únic propòsit”.

Et pot interessar  Decreten lllibertat per a Dani Alves sota la fiança d'un milió d'euros i la retirada dels dos passaports
Publicitat

Opinió

Minut a Minut