Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Es presenta el manifest per l’amnistia i l’autodeterminació: L’ASSA fa una crida al suport col·lectiu

|

- Publicitat -

L’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació (ASAA) ha presentat davant de més de 90 entitats el manifest en suport a aquesta doble demanda i han fet una crida a l’adhesió. “Quan tot es veu més fosc és quan més cal activar-se”, ha expressat David Fernández, membre del grup impulsor. L’expresidenta de Parlament Carme Forcadell, que també en forma part, ha afirmat que volen sumar “el màxim suport” de la societat catalana “malgrat la situació difícil, de sortida de la pandèmia, enmig del bloqueig polític i de la guerra a Ucraïna”. L’ASAA ha presentat el manifest en un acte a la Llotja de Mar i a partir de dijous iniciarà formalment la tasca de recollida d’adhesions a la proposta.

El grup promotor anirà recollint adhesions de manera gradual fins al mes de setembre. Farà reunions bilaterals o sectorials amb les principals entitats del país. També amb aquells qui pensen que “l’amnistia i autodeterminació no són la solució per al país”, segons ha expressat Fernández.

Publicitat

L’exconsellera Marina Geli, que també forma part del grup promotor, ha afirmat que l’ASAA representa “només un punt de partida, de retrobament i d’arribada per al pròxim 1-O”. “Això d’avui només és un nou llibre, o un pròleg, que necessita escriptura col·lectiva”, ha afirmat.

Al manifest, reclamen l’amnistia “entesa com la necessitat d’una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades”; i l’autodeterminació, “entesa com la necessitat d’un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l’exercici de la lliure determinació de la societat catalana”. “Difícilment hi haurà alternativa democràtica si no es resolen les conseqüències del conflicte ni s’aborden les arrels del mateix”, avisen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut