Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Es destapen les licitacions que Ayuso va concedir durant la pandèmia a lobbies sanitaris per privatitzar el sector

|

- Publicitat -

El govern de la Comunitat de Madrid, encapçalat per Isabel Díaz Ayuso va articular la pandèmia a través de licitacions a empreses privades.

Segons ha avançat El Público, Audita Sanitat ha elaborat informe per analitzar el deute públic a Sanitat i les privatitzacions, revela que el 68,90% de les licitacions adjudicades durant el 2020 a empreses del sector privat. La comunitat va executar un total de 2.222 licitacions, de les quals no s’inclou els contractes menors, 1.531 van anar a parar a empreses privades, el que Audita Sanitat titlla de “lobbies”, es tracta de conglomerats que busquen influir a les decisions polítiques.

Publicitat

A continuació s’exposen algun dels lobbies amb licitació i la quantitat de capital guanyat: la Fundació IDIS va rebre més de 600 milions d’euros (concretament, 603.559.185,38 euros); Fundació Espanya Salut, 460 milions; ANEFP, 405 milions; i així juntament amb 14 empreses més, segons ha pogut recopilar Audita Sanitat en analitzar les publicacions del Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM).

Les dades evidencien el modus operandi de l’executiu d’Ayuso durant la crisi de la Covid-19, a més de la construcció de l’Hospital Isabel Zendal, un forat negre de sobrecostos o del funcionament de l’hospital de campanya d’IFEMA (87 milions a licitacions per a 41 dies de funcionament).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut