Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Es convoca una cimera d’entitats per la redacció d’un informe de “consens” en favor de l’amnistia i l’autodeterminació

La plataforma ja ha convocat 150 entitats del país de diversos àmbits, assegura que es desvincula de l’impuls del Govern i remarca que està dissenyada “de baix cap a dalt”

Agències 01/04/2022
Milers de manifestants commemoren el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya a Barcelona l'1 d'octubre del 2019.

L’Acord Social per a l’Amnistia i l’Autodeterminació ha començat a caminar aquest 1 d’abril i ha anunciat que el seu “principal i únic objectiu” és aconseguir redactar un informe que “radiografiï” el consens de la societat catalana en favor de l’amnistia i l’autodeterminació. La plataforma ja ha convocat 150 entitats del país de diversos àmbits, des de sindicats fins a entitats socials, culturals i econòmiques, a una cimera per iniciar la redacció del document. La trobada serà el 20 d’abril a la Llotja de Mar de Barcelona, i s’hi presentarà un manifest inicial que reculli la proposta de l’ASAA. L’informe final es presentarà l’1-O, i aquell mateix dia l’ASAA preveu dissoldre’s.

Un dels impulsors, David Fernàndez, ha remarcat que l’acord, tot i ser inicialment una proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, és “independent i autònom” i “sense una dependència institucional o governamental”. “Està fet de baix cap a dalt”, ha resumit.