Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Es convoca una cassolada i una apagada massiva en contra les elèctriques pel 8 d’octubre

Diverses forces sobiranistes s’han oposat a “l’estafa” de les empreses elèctriques i per reivindicar tant la nefasta gestió del govern espanyol, com l’abús de les elèctriques han convocat una cassolada i una apagada elèctrica massiva el 8 d’octubre

Agències 16/09/2021
Cartell de la convocatòria "Desconnecta de les elèctriques!" convocat per divendres 8 d'octubre de 2021

ERC, EH-Bildu, Junts, CUP, BNG, Més Mallorca i Més Menorca han convocat una “apagada elèctrica massiva” i una cassolada el divendres 8 d’octubre per “respondre al xantatge de les elèctriques”.

Les forces sobiranistes signants de l’acord de la Llotja de Mar (Barcelona) han cridat a fer “front comú contra l’oligopoli de les elèctriques i les seves amenaces”, però també per “denunciar la inacció del Govern espanyol a l’hora d’afrontar l’estafa elèctrica de manera estructural”.

Aquestes formacions també conviden sindicats, municipis, agents socials i tot tipus d’associacions a secundar aquesta iniciativa “per enviar un missatge clar”: “Apaguem els llums i fem soroll perquè escoltin el nostre malestar, la nostra ràbia. Desconnecta les elèctriques!”, conclou el manifest.

En l’escrit, critiquen la “gran estafa que es perpetra contra la ciutadania”, “generada i permesa per governs, elèctriques i els seus interessos econòmics compartits”, amb la privatització d’empreses públiques, la desregulació del sistema i la manipulació del mercat, lamenten.

Per això, asseguren que el Govern espanyol “només ha adoptat mesures conjunturals i pegats per fer front a aquest escàndol fins que s’ha vist obligat per la pressió de l’opinió pública i de les forces polítiques sobiranistes i progressistes”.

No obstant això, incideixen que “quan ha pres una sola mesura que afecta mínimament els beneficis de les grans empreses, aquestes es rebel·len, amenacen i fan xantatge, no només al Govern espanyol, sinó a tota la ciutadania”.

“Estem davant un pols entre les elits i les majories socials i populars”, conclouen, després de reclamar “sobirania energètica” per al País Basc, Galícia i Catalunya davant una “dependència política” respecte a l’Estat que consideren “una rèmora”.