Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Es convoca una cassolada i una apagada massiva en contra les elèctriques pel 8 d’octubre

|

- Publicitat -

ERC, EH-Bildu, Junts, CUP, BNG, Més Mallorca i Més Menorca han convocat una “apagada elèctrica massiva” i una cassolada el divendres 8 d’octubre per “respondre al xantatge de les elèctriques”.

Les forces sobiranistes signants de l’acord de la Llotja de Mar (Barcelona) han cridat a fer “front comú contra l’oligopoli de les elèctriques i les seves amenaces”, però també per “denunciar la inacció del Govern espanyol a l’hora d’afrontar l’estafa elèctrica de manera estructural”.

Publicitat

Aquestes formacions també conviden sindicats, municipis, agents socials i tot tipus d’associacions a secundar aquesta iniciativa “per enviar un missatge clar”: “Apaguem els llums i fem soroll perquè escoltin el nostre malestar, la nostra ràbia. Desconnecta les elèctriques!”, conclou el manifest.

En l’escrit, critiquen la “gran estafa que es perpetra contra la ciutadania”, “generada i permesa per governs, elèctriques i els seus interessos econòmics compartits”, amb la privatització d’empreses públiques, la desregulació del sistema i la manipulació del mercat, lamenten.

Per això, asseguren que el Govern espanyol “només ha adoptat mesures conjunturals i pegats per fer front a aquest escàndol fins que s’ha vist obligat per la pressió de l’opinió pública i de les forces polítiques sobiranistes i progressistes”.

No obstant això, incideixen que “quan ha pres una sola mesura que afecta mínimament els beneficis de les grans empreses, aquestes es rebel·len, amenacen i fan xantatge, no només al Govern espanyol, sinó a tota la ciutadania”.

“Estem davant un pols entre les elits i les majories socials i populars”, conclouen, després de reclamar “sobirania energètica” per al País Basc, Galícia i Catalunya davant una “dependència política” respecte a l’Estat que consideren “una rèmora”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut