Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Es confirma la retirada de la supervisió econòmica i financera que l’estat aplicava a Catalunya des del 2015

|

- Publicitat -

Hisenda ha comunicat formalment al Govern la retirada de la supervisió econòmica i financera extraordinària que l’Estat aplicava a Catalunya des del desembre de l’any 2015. La comissió delegada del govern per a assumptes econòmics (CDGAE), depenent del ministeri de Maria Jesús Montero, ha informat de la decisió, que implica que ja no s’hagin de fer certificats de despesa ni oferir informació addicional sobre la comptabilitat de la Generalitat i del seu sector públic. Pel Govern, aquest control era “discriminatori i injustificat”, ja que l’executiu ha fet “una gestió acurada, eficaç i eficient de les finances públiques”. “La supervisió específica per a Catalunya no se sustenta en cap argument tècnic o econòmic”, ha dit l’executiu català.

La retirada de la supervisió forma part de l’acord d’ERC amb el govern espanyol per aprovar els pressupostos del 2021.

Publicitat

La decisió d’aixecar la supervisió s’ha aprovat en una reunió d’Hisenda aquest divendres i entrarà en vigor un cop es publiqui al BOE, previsiblement dissabte.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut