Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Es concreten les quantitats d’armament que Espanya enviarà divendres a Ucraïna

|

- Publicitat -

Espanya enviarà divendres a Ucraïna 1.370 llançagranades i 700.000 cartutxos de fusells i metralladores i de metralladores lleugeres. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ho ha anunciat en una entrevista a Antena 3, un anunci que confirma, així, el que feia hores abans al Congrés dels Diputats el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aquest matí evidenciava un canvi de criteri de la Moncloa respecte de dilluns i revelava l’enviament de material militar ofensiu al país envaït per Rússia. Robles ha explicat que el material bèl·lic s’enviarà en dos avions de l’exèrcit de l’aire espanyol fins a la frontera entre Polònia i Ucraïna, on autoritats ucraïneses el recolliran.

Robles ha explicat que aquest és un primer enviament i ha afirmat que és “molt important” perquè permet “la defensa molt individualitzada, és a dir, pot ser utilitzada per persones que no tenen una gran experiència en l’ús d’armes”.

Publicitat

Fins ara el govern espanyol havia explicat que no enviaria material ofensiu fora dels mecanismes adoptats per la Unió Europea. Aquest dimecres, però, l’executiu estatal ha canviat de criteri i ha informat que també n’enviaria de manera directa.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut