Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Erra posa en valor el pes que Andorra dona a l’oficialitat del català: “És envejable”

La presidenta del Parlament visita la seu del Consell General i es reuneix amb el seu homòleg al Principat

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, ha posat en valor el pes a l’oficialitat del català que dona Andorra, que veu “envejable”. Tot plegat, en un context en què l’executiu del Principat treballa en la renovació de la llei de la llengua oficial, que substituirà la del 1999 i obligarà a demostrar uns coneixements mínims de català per poder renovar el permís de residència i treball al país. En aquest sentit, ha dit que la situació a Catalunya és “delicada”, per la pèrdua del seu ús social, i ha ressaltat la importància que té assolir la seva oficialitat a Europa per tenir “més força i viabilitat”. Aquesta ha estat la primera visita al Consell General d’Erra com a presidenta, on s’ha reunit amb el seu homòleg, Carles Ensenyat.

Erra ha afirmat que “la llengua es perd si no es parla” i que per això s’ha intentat, a escala política, que el català arribi a les institucions europees. A més del salt que suposaria aquesta fita, creu que la importància d’una llengua està en el fet que la població l’utilitzi i “sigui útil”, motiu pel qual ha destacat el paper que té el català a Andorra, on és llengua oficial.

Publicitat

La presidenta ha declinat fer declaracions sobre qüestions de l’actualitat parlamentària catalana i ha dit que la visita té com a objectiu reforçar les relacions entre tots dos parlaments, que comparteixen temàtiques comunes i on hi ha una relació de bon veïnatge. Així, amb la reunió amb síndic general andorrà i la subsíndica, Sandra Codina, s’han parlat de les diverses dinàmiques que hi ha a cada cambra. Finalment, ha aprofitat la trobada per convidar Ensenyat a una nova reunió al Parlament de Catalunya.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut