Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Erra: “És incomprensible que alguns s’entestin a buscar proves d’un terrorisme inexistent en un moviment pacífic”

La presidenta del Parlament inaugura la II Jornada de la Pau reivindicant Catalunya com "un país de pau"

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha reivindicat Catalunya com a “país de pau” durant la inauguració de la II Jornada de la Pau, que s’ha celebrat aquest dimecres a la cambra catalana. Precisament per això, Erra ha assegurat que és “incomprensible” que “alguns estaments de l’Estat s’entestin a buscar proves encara avui d’un terrorisme inexistent en el que va ser un moviment polític pacífic”. Erra s’ha referit així al fet que el magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón vulgui jutjar la causa de Tsunami Democràtic per terrorisme i ha insistit que Catalunya “sempre s’ha manifestat pacíficament i des del civisme”. “Són trets que defineixen la nostra identitat com a país i com a poble”, ha resumit.

La presidenta de la cambra ha aprofitat la celebració de l’acte al Parlament per referir-se a aquesta qüestió i ho ha lligat amb el fet que, segons el seu parer, Catalunya és “sens dubte un país de pau” que “ha practicat el diàleg, la negociació i el pactisme des de l’Edat Mitjana”. “Som uns país que no ha dubtat a abraçar els valors de la democràcia, el pluralisme polític, la defensa dels drets i llibertats fonamentals i la defensa del multilateralisme i del dret internacional”, ha exposat.

Publicitat

En la mateixa línia, Erra ha afirmat que el tarannà dels catalans implica “no sentir indiferència en les situacions traumàtiques” sinó que, justament, considera que “davant les injustícies i les desigualtats Catalunya no només fa sentir la seva veu sinó que també fa arribar la seva solidaritat”.

La presidenta del Parlament ha subratllat que això es pot veure tant en l’àmbit institucional com a nivell d’entitats. A més, ha volgut posar un exemple individual i s’ha referit a l’exdiputada de la CUP Gabriela Serra, que juntament amb dos activistes més el dia 1 de febrer va començar una vaga de fam per reclamar la pau a Palestina.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional assumeix la investigació per terrorisme de l'home que va atacar el Màgic de Badalona

Pel que fa al context global, Erra ha lamentat que hi ha conflictes que “no paren de créixer en uns llocs i es cronifiquen en d’altres”. Davant aquesta situació, ha afirmat que és “del tot normal sentir frustració” pel “fracàs” de les vies diplomàtiques.

Tret de sortida al Fòrum Català per la Pau

El Parlament ha celebrat aquest dimecres la II Jornada de la Pau, impulsada per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), el Consell Català de Foment de la Pau (CCFP) i Lafede.cat. Els organitzadors han encarat aquesta jornada com l’inici del Fòrum Català per la Pau, que s’espera que durant dos anys proposi debats i activitats per “construir la pau a Catalunya i contribuir des de Catalunya a la pau al món”.

Enguany l’acte s’ha centrat en els reptes per aconseguir una política pública de pau i hi han participat diverses entitats dedicades a aquesta tasca i experts en la matèria. En la primera edició, que va tenir lloc el 30 de gener de l’any passat, hi van ser presents les entitats de Rússia, Ucraïna i Bielorússia guanyadores del Premi Nobel de la Pau 2022.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut