Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Erra envia una carta al TSJC de “disconformitat” per la coincidència del judici de Jové amb el ple del Parlament

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, ha enviat una carta al president de TSJC, Jesús María Barrientos, mostrant la seva “disconformitat” en el fet que el judici a Josep Maria Jové pels preparatius de l’1-O coincideixi amb sessions del ple la setmana vinent. Jové és diputat per ERC i president d’aquest grup parlamentari. Erra recorda a Barrientos que la delegació de vot “no és suficient per conciliar degudament el dret fonamental a la participació i a la representació política”. A més, assegura que la posició de la Sala Civil i Penal del TSJC “menysté la posició institucional del Parlament” i demana que “prengui en consideració les seves apreciacions” per tal de “poder trobar una solució satisfactòria al problema plantejat”.

ERC va demanar empara a la presidenta del Parlament sobre aquesta qüestió i la setmana passada, el mateix diputat va recusar Barrientos. El president del TSJC i un dels magistrats que jutjarà a Jové, va assegurar en un acte públic que una llei que “privilegia una part davant del conjunt de la ciutadania mai podrà ser esgrimida com un element de pacificació, sinó de discòrdia” i va parlar “d’espais d’impunitat” referint-se a l’amnistia.

Publicitat

Aquest dimarts al matí, en una roda de premsa des de Tarragona, Barrientos tampoc s’ha posicionat sobre la petició de recusació. “La meva opinió sobre aquesta qüestió està manifestada i és un dels factors que s’ha utilitzat per recusar-me”, ha dit.

Et pot interessar  Junts proposa a TV3 fer el debat de candidats des de Perpinyà perquè Puigdemont pugui participar-hi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut