Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERPV demana al Consell que posi el nom d’Enric Valor a l’aeroport de Manises-València

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana del País Valencià demana al Consell que posi el nom de l’il·lustre gramàtic i escriptor de Castalla Enric Valor a l’aeroport de Manises-València. Des d’ERPV s’entén la proposta de llevar-li el nom d’Enric Valor a una avinguda de Mutxamel per posar-li el nom d’Avinguda d’Espanya com “una agressió a la memòria de Valor i a la cultura del País Valencià que ha de ser defensada per la màxima autoritat administrativa del nostre poble”.

En en comunicat afegeix que “les excuses i justificacions del PP, Cs i Vox estan totalment fora de lloc. La clau de volta -tothom ho sap- és eliminar qualsevol referent cultural al País Valencià, democràticament acceptat i reconegut. Amb la clara finalitat de l’ocultació de la cultura; allò que no es veu no existeix. En el cas d’Enric Valor es tracta d’eliminar la figura de qui va rescatar la literatura de transmissió oral de les comarques del sud, amb les quals s’han format a les escoles valencianes les darreres generacions de xiquetes i xiquets”.

Publicitat

El president d’ERPV, Josep Barberà, ha assegurat que «estem obligats tots els demòcrates a defensar Enric Valor perquè hem crescut amb ell. Hem de parar els peus a aquesta gentola més reaccionària de la dreta i a aquells que sota la por al ‘què passarà’ no actuen amb la contundència necessària per defensar de debò aquesta icona de la llengua i la cultura del País Valencià. Davant atemptats culturals com aquest la resposta del Consell ha de ser ferma». Barberà ha assenyalat que és inadmissible que «encara avui Enric Valor no tinga l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana» i ha destacat que, a més de la rondallística, Enric Valor és una figura clau pels seus treballs en lexicografia i gramàtica, així com la seua obra narrativa, dins la qual la trilogia del Cicle de Casana és l’obra cimera.

Per tot plegat proposa que “l’aeroport de Manises-València porte el nom d’Enric Valor farà que es conega internacionalment. Una tasca, la de la divulgació internacional dels nostres autors cabdals, a la qual està obligat el Consell. Demanem al Consell que pose el nom d’Enric Valor a l’aeroport de Manises-València. Cal reivindicar-lo i fer que el primer nom que veja la gent que aterre a València siga el seu”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut