Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

ERC vol recórrer la llei estatal d’habitatge per defensar el Govern i mantenir els avenços en matèria habitacional malgrat que la va aprovar a Madrid

Els republicans proposen al Parlament interposar un recurs d'inconstitucionalitat a la norma espanyola que els republicans van aprovar a Espanya

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’ERC ha registrat aquest dimarts al Parlament una proposta de resolució on aposta per recórrer la llei estatal d’Habitatge. L’objectiu dels republicans és defensar la Generalitat i, alhora, mantenir “l’essència” de la normativa en relació amb els avenços en matèria habitacional per a tothom.

Així, ERC proposa a la cambra catalana interposar un recurs d’inconstitucionalitat a la Llei 12/223 de l’Estat pel dret a l’habitatge. Esquerra considera que vulnera algunes competències de l’autogovern de Catalunya. El Consell de Garanties Estatutàries ja va emetre un dictamen on detallava les transgressions de la llei estatal en el marc català. El Parlament votarà l’1 de setembre, a petició de Junts, si interposa un recurs al TC.

Publicitat

Segons una nota de premsa, ERC proposarà al Parlament recórrer la llei al TC a través d’una proposta de resolució que seguirà, precisament, les recomanacions del Consell de Garanties, amb l’objectiu de “protegir” les competències de la Generalitat i, a la vegada, mantenir “l’essència” de la llei de l’habitatge.

El Consell de Garanties Estatutàries va emetre el 4 d’agost un dictamen sobre la recentment aprovada llei d’habitatge espanyola. Va concloure que alguns dels seus articles resulten ser inconstitucionals i contraris a l’Estatut.

Les conclusions, que en alguns punts ha comptat amb el vot particular contrari de dos membres del CGE, remarquen que la norma estatal vulnera competències de la Generalitat en matèria d’habitatge i urbanisme o el principi d’autonomia financera.

Aquest dictamen havia estat sol·licitat per tal que el ple del Parlament pugui votar el dia 1 de setembre si presenta un recurs d’inconstitucionalitat davant el TC, sol·licitud que arriba a la cambra a petició de Junts.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut