Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC torna a reclamar aparcar els “retrets” entre independentistes i construir el “consens”

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que la formació no vol contribuir en “seguir fent més retrets entre independentistes” perquè això no enforteix el moviment. En roda de premsa, després que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont hagi posat en dubte en un llibre la lleialtat de l’expresident de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras, el 2016, la republicana ha dit que prefereixen “construir” el consens independentista per “guanyar” la independència. Vilalta ha apel·lat a “fer política”, “avançar” i “teixir” complicitats. D’altra banda, Vilalta ha constatat que no hi ha data per la reunió de la taula de diàleg entre governs i que no s’ha avançat per convocar-la.

La portaveu d’ERC s’ha mostrat convençuda del compromís “intacte” de la part catalana i l’espanyola per recuperar la via del diàleg i la negociació. Ha apuntat que estan a l’espera de com evoluciona la pandèmia arreu del territori. Ha aprofitat per dir que quan se celebri la trobada cal que la part catalana hi assisteixi amb un contingut preparat perquè no sigui una “única fotografia” sinó un pas “endavant” en la resolució del conflicte.

Publicitat

Vilalta ha iniciat la roda de premsa celebrant que els presos de l’1-O hagin sortit de la presó durant el cap de setmana pel permís penitenciari però ha recordat que això “no és llibertat”. Ha argumentat que el compromís amb la república dels presos és “intacte” i que recentment s’ha vist “reforçat”.

De fet, ha dit que ha vist un Junqueras “ple d’humanitat”, amb “conviccions fermes” i amb “determinació”. Segons Vilalta, el president d’ERC va tornat a defensar un el “camí de la democràcia” i va marcar un “horitzó d’esperança i futur”. “Cal seguir endavant, no ha acabat res. Ningú ha renunciat”, ha conclòs. “Cal continuar dedicant tot l’esforç perquè quan hi tornem tinguem la victòria definitiva”, ha afegit respecte el camí cap a la república.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc

Sobre les relacions entre ERC i JxCat, Vilalta ha afirmat que cal que els membres de les organitzacions parlin, es reuneixin i hi hagi contacte. Així, de cara a un futur, ha prioritzat els acords amb JxCat per compartir el projecte per la república catalana però també “teixir” complicitats i arribar a acords amb aquells amb qui comparteixin “una part del projecte”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut