Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

ERC torna a proposar al Congrés avançar el dret a vot als 16 anys al conjunt de l’Estat

La cambra baixa va tombar la mateixa iniciativa dels republicans el 2016

Avatar
Agències 23/01/2020
Pla general de joves d'ERC davant del Congrés amb cartells en defensa d'avançar el vot als 16 anys i encapçalats per la diputada Marta Rosique i el portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales, el 23 de gener del 2020
ERC ha tornat a proposar al Congrés avançar el dret a vot dels 18 als 16 anys al conjunt de l’Estat. Els republicans registren aquest dijous a les Corts una proposició de llei per modificar la legislació electoral, una iniciativa que ja van portar a la cambra baixa el 2016 i que van tombar PP, Cs, PNB, Fòrum Astúries, UPN i CC. “Ja hem presentat la mateixa proposició en dues ocasions. Persistim en aquesta mateixa lluita i, per tant, tornem a presentar-la”, ha dit la diputada d’ERC al Congrés Marta Rosique en una atenció als mitjans. Rosique ha defensat “que els joves puguin participar de les decisions polítiques” i puguin “decidir sobre lleis educatives, socials i laborals”. “Una de les formes d’aconseguir-ho és que puguin també exercir el seu dret a vot”, ha argumentat. El 2016 el PSOE, Podem, PDeCAT i Compromís van donar suport a la iniciativa i Rosique ha esperat que tornin a recolzar-la.
“Si tenim els mateixos vots que el 2016 vol dir que s’aprovaria. Esperem tenir una gran victòria que impliqui garantir més drets als joves de més de 16 anys”, ha afirmat. Rosique ha confiat que PSOE i Podem “tornin a votar el mateix que van votar l’últim cop i que se segueixin comprometent a defensar els drets dels joves”.

La diputada dels republicans al Congrés ha explicat que es tracta d’una “reivindicació històrica” de les Joventuts d’Esquerra Republicana i ha estat acompanyada de membres del Jovent Republicà. El seu portaveu, Pau Morales, ha defensat que “en una societat cada cop més envellida és important que la veu dels joves tingui més pes”.