Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC torna a denunciar la violència racial en l’àmbit de seguretat davant Marlaska

|

- Publicitat -

La diputada d’ERC Marta Rosique ha reclamat al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que reconegui el “racisme institucional” i li ha preguntat durant la sessió de control al Congrés d’aquest dimecres si creu que cal prendre mesures per evitar el “racisme en l’àmbit de la seguretat”. Marlaska ha respost que els actes de discriminació institucional són “anecdòtics” i ha demanat “evitar generalitzacions” en relació amb les forces de seguretat. “Si alguna cosa les defineix és la seva professionalitat per garantir el lliure exercici dels nostres drets”, ha dit el titular d’Interior, que ha insistit que “generalitzar implica un concret desconeixement”.

Marlaska ha dit que “es pot i s’ha de fer molt més” per combatre la discriminació i cal seguir “treballant en la formació” en aquest àmbit sense admetre la qüestió com a “racisme institucional”.

Publicitat

Rosique ha argumentat que fins que no es reconegui que existeix un “sistema racista” no es podrà combatre efectivament la discriminació. “No l’acuso de ser l’únic responsable, li demano que ho reconegui”, ha dit.

La diputada republicana ha recordat les “detencions injustificades al metro”, les “identificacions racials”, les “devolucions en calent” o la mort del jove guineà Idrissa Diallo al CIE de la Zona Franca, entre d’altres.

“Crec que existeix el racisme institucional i esborrar aquesta idea del diari de sessions ho invisibilitza i perpetua”, ha dit Rosique. “Un policia racista amb una porra i la ‘llei mordassa’ que l’empara, evidentment acaba sent una mica més perillós que altres”, ha afirmat.

Marlaska ha remarcat que hi ha una oficina de delictes d’odi de la Policia Nacional que treballa per combatre el discurs de l’odi i ha dit que les forces de seguretat es guien pels principis de “neutralitat, professionalitat i igualtat de tracte”.

Et pot interessar  Vilagrà serà la número 2 d'ERC el 12-M: "És un honor i un privilegi, puc aportar l'experiència d'aquests tres anys"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut