Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC recorda que “l’estat espanyol continua reconeixent honors a Franco” i demana que es revoquin

|

- Publicitat -

ERC ha presentat una proposició no de Llei al Congrés per reclamar al govern espanyol que revoqui els “honors” i condecoracions al dictador Francisco Franco i a la resta de “col·laboradors amb els règim dictatorial”. Els republicans han registrat la proposta per tal que es debati a la comissió Constitucional. “L’estat espanyol continua reconeixent condecoracions i honors a Franco i a la seva família, així com a destacats falangistes i militars colpistes”, asseguren al document. Entre ells, destaquen noms com el d’Emilio Mola, Gonzalo Queipo de Llano, José Antonio Primo de Rivera, Luis Carrero Blanco o Carmen Polo.

“L’actual estat democràtic, que a través de la llei va declarar- encara que molt tímidament- la injustícia i la il·legitimitat de la repressió i el dret dels que la van patir a la reparació, no pot a la vegada mantenir condecoracions i honors a colpistes i repressors”.

Et pot interessar  Montero té la barra de dir que els serveis públics a Catalunya no funcionen bé per la "gestió", ignorant deliberadament l'espoli fiscal crònic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut