Dimarts, 18 de maig de 2021 - Edició 1027
La República

ERC recorda els 80 anys de l’afusellament de Lluís Companys al Fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc

La portaveu dels republicans denuncia un “crim d’estat” i defensa que el seu llegat és “més viu que mai”

Avatar
Agències 15/10/2020
15/10/2020 Representantes de ERC en el 80 homenaje al expresidente Lluís Companys en su tumba POLITICA CATALUÑA ESPAÑA EUROPA BARCELONA ERC

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha destacat que el seu partit són els “hereus” del president Lluís Companys, que avui fa 80 anys que va ser afusellat. Des del Castell de Montjuïc, per commemorar aquesta efemèride, Vilalta ha destacat que ERC està “més compromesa que mai per avançar fermament cap al camí de la llibertat. “Ens conjurem a fer possible i avançar amb fermesa per culminar la república catalana”, ha afegit. Segons Vilalta, cal voluntat política per entendre que la resposta és l’exercici de l’autodeterminació i l’amnistia.

Per la seva banda, el president de la federació d’ERC a Barcelona, Gerard Gómez del Moral, ha destacat que Companys és el primer president d’ERC condemnat per rebel·lió per haver proclamat l’estat català i ha afegit que no ha estat el darrer president d’ERC condemnat, en referència a Oriol Junqueras, condemnat per l’1-O a 13 anys de presó.

Continuant amb el paral·lelisme, ha recordat que Companys va ser amnistiat per Manuel Azaña i, per tant, “”és el primer president amnistiat per les forces democràtiques”. En aquest context, ha reclamat a l’Estat una llei d’amnistia per al conjunt dels represaliats.