Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC reclama al Congreso retallar els programes d’armament i destinar fons a l’àmbit social

|

- Publicitat -

ERC ha registrat una proposició no de llei al Congrés reclamant retallar el finançament dels programes d’armament i I+D+I Militar i “calendaritzar la seva desaparició” per alliberar recursos per a “programes socials”. La formació també exigeix la devolució de tots els crèdits realitzats en l’àmbit de la I+D+I militar i concentrar la inversió en investigació civil. La proposta també enviar informes a la Comissió de Defensa sobre l’evolució d’aquestes programes incloent les quantitats percebudes i el destí dels fons, així com els responsables de les adjudicacions i els costos de finançament.

Esquerra recorda que aquests programes van néixer l’any 1998 durant el govern de José María Aznar per potenciar la indústria de defensa. “L’objectiu era mantenir aparentment auster el pressupost de Defensa, mentre altres ministeris amagaven la despesa militar, i mentre s’engrandien les dades d’inversió pública en I+D, que en aquell moment relegava l’Estat espanyol a la cua dels països de l’OCDE””, asseguren.

Publicitat

Entre el 1998 i el 2016, afegeixen, “Indústria va facilitar crèdits a interès zero en concepte d’I+D a empreses d’armament per valor de 17.487 MEUR, atribuïbles a 24 projectes”.

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut