Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC reclama a Junts que “deixi de debilitar” l’independentisme i “s’aixequi del sofà”

|

- Publicitat -

La promesa d’una reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès i el cap de l’executiu espanyol Pedro Sánchez, ha despertat tota mena de retrets entre ERC i JxCat. Des d’Esquerra, demanen que sigui “com més aviat millor” i insisteixen a no abandonar la taula de diàleg, una postura criticada per Junts i que ha pres força arran del Catalangate.

En roda de premsa, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha demanat als socis de l’executiu que “deixin de criticar” l’espai de negociació i que compleixin l’acord d’investidura que aposta per la taula de diàleg. Segons ha denunciat Vilalta, no fer-ho “ni és lleial, ni és responsable ni ajuda a guanyar”. Per això, els ha convidat a “aixecar-se del sofà” i abandonar “la crítica inútil”.

Publicitat

Per la seva banda, Junts ha reaccionat a les paraules de Pedro Sánchez a ‘La Vanguardia’, on ha dit que vol veure Junts a la taula de diàleg. El portaveu, Josep Rius, considera que es tracta d’una “rectificació” del president, però també a Aragonès, a qui ha acusat de ser qui “va vetar” la delegació de Junts a la negociació.

Rius ha admès que de moment no els consta que hagi d’existir la reunió, ni la data, ni el contingut, però ha apuntat que si s’acaba produint “abans ha de ser consensuada entre els socis de govern”.

Et pot interessar  Turull avisa al PSOE que l'amnistia "no soluciona el conflicte polític": "Ara anem a per l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut