Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC qualifica “d’incomprensible” el pacte tripartit a Roses i demana a Junts i Gent del Poble que es facin enrere

El cap de llista d'ERC a Roses, Joan Plana, assegura que volen "intentar bastir una majoria sobiranista, forta i de progrés" i deixar de banda les desavinences

|

- Publicitat -

ERC assegura que el pacte a tres bandes entre el PSC, Junts i Gent del Poble de Roses (Alt Empordà) per desbancar la llista més votada és “incomprensible” i demana a les dues formacions amb qui ha format govern els últims quatre anys que ho reconsiderin i facin marxa enrere. El cap de llista d’Esquerra, Joan Plana, assegura que estan disposats a negociar sense línies vermelles i que per ells “no serà”. En una roda de premsa on desenes de persones i membres del partit li han donat suport, Plana ha dit que “encara queda temps” per reconduir un pacte “entre els principals perdedors de la nit electoral”.

“Hi ha pactes que són comprensibles i d’altres que ningú entén, i aquest és un dels segons”. Així és com ha iniciat el seu discurs Plana a la roda de premsa convocada aquest dilluns, només unes hores després que l’ACN fes públic l’acord de govern entre el PSC, Junts i Gent del Poble a Roses.

Publicitat

Acompanyat de simpatitzants, membres de la llista i d’Esquerra d’altres municipis i administracions, Plana ha volgut deixat clar que ERC va guanyar les eleccions encara que empatés en nombre de regidors amb els socialistes (4). Els republicans van aconseguir 120 vots més i es van situar a uns 600 de Junts, amb qui es van partir l’alcaldia aquest mandat i que s’ha quedat amb tres representants. Gent del Poble, el tercer a l’equació, en va aconseguir dos; Lliures x Roses, dos més i el PP i Vox, un cadascun.

Amb aquest escenari sobre la taula, Esquerra considera que li pertocava liderar un govern i la prioritat era fer-ho “reeditant” el pacte actual amb Junts i Gent del Poble. “Un govern que, tot i les dificultats, ha aconseguit que en aquests quatre anys Roses hagi avançat més cap a un municipi socialment més just, ordenat i amable per a totes i tots”, ha dit Plana durant el seu discurs.

Aquest oferiment, ha insistit, ha estat “sense condicionants”. “Programa, estructura de govern i repartiment de carteres. Tot i ser guanyadors i tenir gairebé 600 vots de distància amb Junts, vàrem oferir cedir-los l’alcaldia l’últim any”, ha explicat. Un oferiment, ha dit, que la cap de llista, Sílvia Ripoll, va refusar perquè “no se sentia legitimada per ser alcaldessa”.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC

En lloc d’això, ha dit Plana, han optat per una pacte “entre els principals perdedors de la nit electoral“, tot recordant que el PSC, no els va poder guanyar, i que Junts va obtenir “els pitjors resultats de la seva història”. Tot plegat, ha afegit, amb la “complicitat” de Gent del Poble.

Plana ha assegurat que Junts els “culpa” del seu mal resultat electoral. “Insisteix a dir que la feina de l’alcalde i dels nostre regidors, sumada a la bona tasca de comunicació i pedagogia, per la qual ens hem caracteritzat , ens ha fet guanyar el suport de molts ciutadans, i que això és un greuge inacceptable cap a ells”, ha afirmat Plana.

Tot i això, ha dit que encara “hi ha temps” i que estan oberts a parlar de tot sense línies vermelles. “És parlant com la gent s’entén i sempre hi ha solucions per a tots els problemes que puguin generar incomoditat”, ha dit.

Per això, ha fet una crida a Junts i Gent el Poble, tant als seus integrants com a les seves bases, per evitar que el pacte es materialitzi i “es regali” l’alcaldia al PSC.

“Queden encara 11 dies per continuar treballant. No tirem la tovallola. Nosaltres seguim disposats a deixar de banda els retrets i les desavinences i centrar-nos en intentar bastir una majoria sobiranista, forta i de progrés”, ha insistit. “Per nosaltres no quedarà”, ha afegit.

Un pacte pràcticament tancat

L’acord de govern entre el PSC, Junts i Gent del Poble està pràcticament tancat i només queden perfilar alguns serrells. El pacte inclou partir-se l’alcaldia entre les dues formacions més votades: el PSC ho farà els tres primers anys de mandat i Junts hi governarà el darrer.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut