Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

ERC, PSC, Junts i comuns es comprometen a “continuar treballant” per “erradicar” la “xacra de la violència masclista”

|

- Publicitat -

ERC, PSC, Junts i comuns s’han compromès en el Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra les Dones a “continuar treballant” per “erradicar” aquesta “xacra”. En una atenció als mitjans abans de la manifestació d’aquest divendres a Barcelona pel 25-N, la diputada d’ERC al Parlament Raquel Sans ha reconegut que és “un problema molt gros”, però ha reivindicat que el Govern “té clara que la transformació feminista és clau”. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que “sempre han sigut els governs socialistes” els que han fet “avançar” a les dones. En canvi, les diputades Aurora Madaula (Junts) i Susanna Segovia (En Comú Podem) han destacat que falten polítiques públiques per combatre la violència contra les dones.

 

Publicitat

“Calen més polítiques i més recursos per fer front a la violència masclista”, ha alertat Segovia remarcant que “l’educació continua sent un pilar fonamental”. També Madaula ha posat èmfasi en les escoles tot reclamant al Govern que “desenvolupi d’una vegada l’educació sexoafectiva”. “Des del Govern es pot fer molt més del que s’està fent”, s’ha queixat la diputada de Junts, que defensa l’obligatorietat de l’educació sexoafectiva.

 

Per la seva banda, Sans ha reconegut que la lluita contra la violència masclista és “un repte” i que la situació és “gravíssima”. Ara bé, la diputada d’ERC ha assegurat que el Govern està abordant aquesta problemàtica, per exemple oferint acompanyament psicològic a les víctimes. “Tenim un problema molt gros que hem d’abordar des de les institucions, però també sortint al carrer”, ha afegit.

 

La ministra de Transports també ha aprofitat el 25-N per defensar les polítiques del govern espanyol per combatre la violència contra les dones: “Aquest any hem avançat en les lleis per protegir no només les dones, sinó també els nens”.

 

Després de fer declaracions als mitjans, diversos representants d’ERC, el PSC, Junts i els Comuns s’han sumat aquesta tarda a la manifestació pel 25-N a Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut