Dimarts, 17 de maig de 2022 - Edició 1391
La República

ERC proposa “un estat major” dins el Consell per la República que no estigui sota la direcció de Puigdemont

Així ho va explicar el diputat republica Sergi Sabrià, aclarint que s’ha de diferenciar “la direcció del Consell per la República amb la direcció col·legiada”

Agències 02/04/2021
Primer pla del diputat d'ERC al Parlament Sergi Sabrià intervenint al ple d'investidura del 30 de març de 2021 (Horitzontal)

L’evolució de les negociacions entre JxCat i ERC en el marc de la gestió del Consell per la República segueix avançant, i unes informacions del diari ARA expliquen que els republicans es postulen per fer que un estat major estigui “en el marc” de l’organització, però que sigui “autònom” i que no depengui de la mateixa direcció que l’ens amb seu a Waterloo, sinó d’una cúpula independent. En altres paraules, els republicans busquen que el Consell per la República no estigui plenament controlat pel president exiliat Carles Puigdemont.

En aquest sentit, el diputat d’ERC Sergi Sabrià va revelar la proposta del seu partit, demanant constituir una “direcció col·legiada” de l’independentisme que sigui “autònoma” encara que formalment funcioni en nom del Consell per la República. El punt més calent d’aquesta proposta és, sens dubte, el fet que Puigdemont no controlaria el CxR de la mateixa manera, fet que xocaria amb les pretensions de JxCat. D’aquesta manera, Sabrià vol diferenciar “la direcció del Consell per la República amb la direcció col·legiada”, tot i reconèixer que el president exiliat és una figura “d’importància vital”.