Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC proposa que la Casa Real també sigui fiscalitzada pel Tribunal de Cuentas

|

- Publicitat -

El grup d’ERC-EH Bildu del Senat ha registrat una reforma de la Llei del Tribunal de Cuentas perquè fiscalitzi també els ingressos, despeses i variacions patrimonials de la Casa Real, perquè està “incomprensiblement exempta” del control d’aquest òrgan que revisa els comptes de les institucions del sector públic.

La iniciativa va ser registrada aquest dilluns i amb ella es planteja que el Tribunal de Cuentas tingui a la Casa Real entre els organismes objecte de fiscalització “permanent”, de manera que revisi la seva activitat econòmica i les partides dels Pressupostos Generals de l’Estat que es destinen tant a Familia Real com a la Jefatura del Estado. També plantegen ERC i Bildu donar la capacitat al Tribunal per fiscalitzar “la situació i les variacions de patrimoni de la Familia Real”.

Publicitat

El grup justifica aquesta proposta perquè la Casa Real rep diners dels Pressupostos de l’Estat i al seu judici “té l’obligació moral de donar comptes a la ciutadania sobre com és utilitzat”, uns ingressos que no són “un simple salari per la seva supervivència”, afegeix el grup.

Aquesta iniciativa al Senat segueix a d’altres plantejades al Congrés també per aquests i altres partits polítics per investigar les finances de la Casa Reial després de les informacions sobre els suposats comptes i donacions atribuïdes a Juan Carlos i. L’últim intent va tenir lloc a principis de març, quan ERC i altres grups van demanar crear una comissió d’investigació parlamentària, que va ser rebutjada entre altres per PSOE i PP.

 

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut