Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

ERC proposa que el Parlament insti el Govern a mantenir una estratègia “pròpia” per afrontar la pandèmia

Els republicans volen que la cambra lamenti mesures estatals que volen “homogeneïtzar”

Avatar
Agències 07/10/2020
Sergi Sabrià, portaveu d'ERC, intervenint al Parlament

ERC ha presentat una proposta de resolució en el marc del debat general sobre la situació sanitària que vol que el Parlament insti la Generalitat a mantenir-se a l’avançada amb el pla de control de l’epidèmia i a seguir una estratègia “pròpia” per doblegar la corba. Els republicans volen que s’eviti generar més “confusió a la ciutadania” i emplacen la cambra catalana a constatar que l’acord dels confinaments entre el govern espanyol i la Comunitat de Madrid arriba “tard” i és “insuficients”.

Els republicans creuen que aquest pacte pretén “uniformar” i “homogeneïtzar” la resposta a la pandèmia “com a conseqüència d’una batalla política. La mateixa proposta de resolució pretén que el Parlament constati que la prevenció i l’anticipació són eines “indispensables” en la lluita contra la pandèmia i insisteixi en prioritzar els criteris tècnics dels experts.

En una altra proposta de resolució, els republicans aposten perquè el Parlament declari que s’ha de treballar “fermament” en l’educació “en els bons hàbits saludables i la prevenció a tots els nivells de la salut, com a mesura de millora de la salut de la població”. També demanen que s’emplaci el Govern a ” seguir apostant per fer front als determinants socials de la salut des de totes les àrees de govern”, a fer campanyes informatives “específiques” sobre la promoció d’hàbits saludables i en l’àmbit municipal impulsar la creació de rutes saludables.