Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC proposa incrementar per llei els drets de les persones hipotecades davant els fons voltors

|

- Publicitat -

 El grup parlamentari d’ERC ha registrat una proposta de llei que busca augmentar els drets de les persones hipotecades davant els fons voltors, concretament quan el seu deute bancari es ven a aquestes organitzacions empresarials.

La proposta de llei implica reformar el Codi de Consum, per tal que s’incrementin els drets dels hipotecats afectats per la venda del seu deute, una acció que causa “indefensió i vulnerabilitat” a la ciutadania, tal com ha expressat el diputat José Rodríguez i ha recollit l’ACN. Rodríguez espera que PSC, Junts, ECP i CUP avalin la proposició de llei després de l’interès que hi han mostrat, segons exposa. “Com més suports tingui, més difícil serà que sigui impugnada als tribunals”, ha constatat. La proposta ha entrat ara al tràmit ordinari.

Publicitat

Rodríguez ha subratllat que aquesta proposta de llei és important perquè qualsevol persona hipotecada, fins i tot aquelles que no tenen problemes per pagar el crèdit, pot veure’s en un fons voltor o d’inversió perquè l’entitat bancària ha venut el deute sense avisar-ho. “No sabrem el crèdit real, on està el deute, ni els preus ni amb quines condicions s’han fet les transferències”, ha afegit el diputat.

En aquest sentit, Rodríguez ha insistit que tota persona amb crèdit al consum o hipoteca “està en situació potencial de vulnerabilitat futura”. Amb la proposta de llei, el grup d’ERC vol reforçar el dret a la informació en una relació contractual: conèixer la identitat de l’altra part. “Si l’estat no legisla i manté el bloqueig i l’immobilisme en polítiques d’habitatge, nosaltres busquem, explorem i dilatem les eines a l’abast per millorar la vida de la gent”, ha conclòs Rodríguez.

Et pot interessar  Aragonès proposa celebrar un referèndum via l'article 92 de la Constitució espanyola
Publicitat

Opinió

Minut a Minut