Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC proposa al Congreso despenalitzar el delicte d’injúries contra la corona del Codi Penal

|

- Publicitat -

ERC ha registrat una proposició de llei al Congrés per despenalitzar el delicte d’injúries a la corona. Els republicans defensen que les mostres de rebuig o crítica a la monarquia s’emmarquen en l’exercici de llibertat d’expressió i “una democràcia avançada i moderna ha d’assegurar a la ciutadania” que pot exercir aquest dret amb plenitud. “L’Estat espanyol ha de superar aquestes censures que tipifiquen com a delictes la crema de banderes o la injúria a la corona des d’un concepte de sacralització de la imatge del rei i de la seva família”, diu el text registrat pels republicans. La proposta implica suprimir l’apartat 3 de l’article 490 i els articles 491 i 543 del Codi Penal.

Justament fa pocs dies una entitat monàrquica va denunciar el vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, per aquest delicte i la Fiscalia ha obert una investigació. La proposta dels republicans cita com a exemples el cas de la portada de ‘El Jueves’ el 2007; “la persecució el 2012 del raper mallorquí Valtònyc” o d’un regidor de Santa Coloma de Gramenet i activistes de la CUP i Arran per la crema d’imatges del monarca.

Publicitat

ERC cita el Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals i argumenta que cal “adequar” la legislació estatal al que estableix sobre la llibertat d’expressió.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut