Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

ERC presentarà una reconsideració a la Mesa del Senat contra les peticions d’informes per “sabotejar” la llei d’amnistia

Els republicans no descarten presentar esmenes per "millorar" el text de l'amnistia, que es debat i vota dimarts al Congrés

|

- Publicitat -

ERC està disposada a defensar la llei d’amnistia dels intents de boicot que el PP i Vox duen a terme contra la norma. Així, i segons ha anunciat la portaveu d’ERC Raquel Sans, els republicans presentaran una reconsideració a la Mesa del Senat contra les peticions d’informes del Consell General del Poder Judicial i del Consell General de la Fiscalia per “sabotejar” la llei d’amnistia. El partit també manté la porta oberta de presentar esmenes per “millorar” el text, en cas que les modificacions tinguin opcions de prosperar.

Sans ha deixat clar que ERC aposta per posar “més política” davant dels intents de “boicotejar” l’amnistia des de Madrid, per part de la dreta i l’extrema dreta. Així i tot, la formació no creu que aquestes vies prosperin, ja que els informes són consultius i, per tant, no tenen un obligat compliment.

Publicitat

El ple del Congrés celebrarà demà dimarts el debat i votació de la presa en consideració de la llei d’amnistia i la seva tramitació per a via d’urgència. El text superarà aquestes dues votacions amb els 178 vots que sumen PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG. Els grups també votaran –i previsiblement aprovaran amb la mateixa majoria- la creació de les comissions d’investigació que reclamen les formacions independentistes: la de l’espionatge amb ‘Pegasus’, la de l’Operació Catalunya i la dels atemptats del 17-A a la Rambla i Cambrils.

El PSOE ha suggerit la possibilitat d’unificar en una sola comissió les de ‘Pegasus’ i l’Operació Catalunya.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut