Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC presenta una moció per reclamar que les empreses garanteixin un model de treball digne

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’ERC ha presentat una moció al Parlament per reclamar a les empreses que compleixin amb un model empresarial i laboral digne i que es garanteixin les bones praxis. Segons va assegurar en la interpel·lació prèvia al Parlament el diputat Jordi Albert, hi ha empreses que “s’aprofiten de la situació de vulnerabilitat social per aconseguir beneficis econòmics”.

Albert també va assenyalar que hi ha companyies que “exploten” als seus treballadors amb l’objectiu d'”aconseguir guanys i repartir dividends”. “I aquestes empreses no són model de referència per ningú”, va sentenciar. Amb tot, ERC sosté que una de les vies “imprescindibles” reforçar “d’una vegada per totes” la inspecció de Treball.

Publicitat

En aquest sentit, un dels punts que portaran al ple és la denúncia dels falsos autònoms que diàriament treballen en empreses “que precaritzen el món del treball”. “L’acció inspectora demostra la necessitat de la Inspecció de Treball; per tant, ni modernització, ni adaptació, ni cap altre eufemisme: derogació de les reformes laborals ja”, reclamen els republicans.

En un comunicat, els republicans expliquen que el grup “està compromès en aconseguir una recuperació de la Catalunya postcovid basada en el treball digne i en la transformació de la seva economia verda i sostenible”. D’altra banda, en la moció dels republicans també s’insta el Govern a elaborar un codi de bones pràctiques per ordenar i millorar els processos de reindustrialització i demanarà al Parlament que es posicioni sobre el paper del govern espanyol en els Fons Next Generation per exigir a l’Estat que cap euro públic provinent d’aquests recursos serveixi per finançar processos de deslocalització i desmantellament del teixit industrial català.

Et pot interessar  Tomàs Molina diu que "aportarà el sentit comú d'un home del temps clàssic" a la política
Publicitat

Opinió

Minut a Minut